Lidt om mig – Søren Faaborg Nielsen

Mit navn er Søren Faaborg Nielsen, og jeg bor på Nørrevang 39 i Kraghave nord for Nykøbing F. Ja, jeg er oven i købet født i huset en majdag i 1953 og har boet der hele mit liv. Min have støder lige op til den lille, men dejlige skov, der hedder Skyttevænget.  Da jeg var barn byggede jeg huler i skoven, faldt i grøften, klatrede i træer og alt sådan noget, som en rask dreng skal gøre.

Søren Faaborg Nielsen
Mig – Søren Faaborg Nielsen – 3 år gammel.

 

Når jeg ikke legede i skoven eller spillede fodbold, læste jeg bøger eller fandt oldsager på markerne sammen med min far. Jeg gik naturligvis også i skole – Kraghave Skole. Senere kom jeg på Nykøbing Katedralskole, hvor jeg både tog real- og studentereksamen.

Min lærereksamen – med linjefag i engelsk og historie – fik jeg på Vordingborg Statsseminarium. Umiddelbart efter endt lærereksamen i 1977 fik jeg ansættelse på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Nykøbing F. Her arbejde jeg med stor glæde frem til 2012, hvor jeg gik på pension. Undervejs blev jeg uddannet til skolebibliotekar og underviste desuden hovedsagelig i dansk, engelsk, matematik og historie i de større klasser,

I dag læser jeg stadig meget. Jeg holder også fortsat meget af skoven – især den lille skov Skyttevænge – men nu går jeg tur i den, får sjældent våde sokker og falder aldrig ned fra høje træer. Til gengæld nyder jeg skovens vilde dyr og planter, som jeg fotograferer, når lejlighed byder sig. Især er jeg glad for at køre ture på Lolland-Falster og Møn, hvor der er rig lejlighed til dyrke mine interesser for arkæologi og natur. I sommerhalvåret er det især orkideerne på Høje Møn, der lokker med deres smukke former og farver.

Jeg har været lykkeligt gift med Ruth siden 1985, og det er jeg stadig. Sammen har vi tre dejlige, nu voksne sønner, som ofte tager del i vore ture ud i det blå. Som prikken over i’et har jeg fået to dejlige børnebørn – Agnes og Halfdan.